Technikai információk 2017

Versenyközpont (46.396562, 17.822165):
Kaposvár-Toponár, Deseda strand.

A parkoló terület a Kemping utcáról közelíthető meg. A régi (használaton kívüli) kempingben, szép rendben parkoljatok. A bejáratra felteszünk egy „eXtremeMan Parkoló” táblát. Elvileg másoknak tilos ide behajtani, de használják a látogató központhoz menők is. Szombaton a Deseda Látogató Központnál egy remek program lesz, ahová Ti is csatlakozhattok. A parkolóból közvetlenül elérhető a strandon lévő versenyközpont.

Rajtszám, chip és rajtcsomag átvétel.
2017. július 1. szombat 15 órától 18 óráig és
2017. július 2. vasárnap 6:30 órától 8:00 óráig a Versenyközpontban.

DEPO nyit vasárnap 7:00-kor és zár 8:45-kor. A DEPO-ban rajtszámozott helyek vannak, a DEPO mellett öltözők találhatók. A DEPO-ba való belépés előtt lehetőségetek lesz a kulacsaitok megtöltésére Markunion forrásvízzel illetve a High5 termékeivel.

Technikai tájékoztató a hangosbemondó (ebben az esetben a verseny rendezője) által 8:30-kor.

Rajt: 9:00-kor a vízből,
a tó gátjának talpáról, ahová egymás mellé fel tud sorakozni az egész mezőny. A technikai tájékoztató után azonnal el kell indulni a rajthoz. A gátról lehet beereszkedni a vízbe. Vigyázz, kagylók élnek a vízben, óvatosan lépj le a tó fenekére!
Az úszópályán 3 bója lesz. Az első kettőt jobb kéz felől, az utolsót bal kéz felől kell elhagyni. Az úszópálya három egyenes szakaszból áll: 970 m – 50 m – 870 m. A mezőny mellett és végén egy-egy motoros mentőhajó halad. A vízből való kijövet egy pontonon keresztül történik (ÚJ! eddig lépcső volt), amire egyedül kell kimászni. A ponton a víz felszínétől mindössze kb. 15 cm-re emelkedik ki.

A kerékpáros pályán, kis forgalmú közutakon haladunk. Új útvonalon haladunk idén. Az oldalsó kitérők helyett Nágocson továbbmegyünk Zics, Kapoly útvonalon. Az új pálya pontosan megegyezik oda-vissza, a fordító 45 km-re van. Az útburkolat minősége jobb, de az útvonal nehezebb, hiszen 1200 m a szintkülönbség (ÚJ! eddig 1080 volt). A KRESZ betartása kötelező és bolyozni tilos! Ne kockáztass! Légy körültekintő, Nagyatádra készülünk! A biztonságos haladás érdekében rendőrök, jelzőőrök és rendezők segítenek. Az ő utasításaikat kell követni. A pályán nagyméretű, a verseny emblémájával díszített, jól észrevehető kék és fehér színű táblákat helyezünk el a Ti és az autóforgalom tájékoztatása számára.
Lesz egy vasúti átjáró, ahol a piros jelzésnél meg kell állni. Időjóváírást alkalmazunk.
Négyszer lesz lehetőség frissítésre (ÚJ! eddig három volt). Igalban a főúton (oda és vissza) illetve Nágocson, a Hősök terén (oda és vissza). Mindegyik helyen WC is használható. Minden helyszínen a High5 készítmények, víz és banán áll rendelkezésre. Aki igénybe akarja venni ezt a kínálatot, annak meg kell állnia és a kihelyezett élelmeket illetve a kancsóban kitett folyadékokat magának kell elvennie illetve a kulacsába töltenie. A frissítő személyzete segít! Ne vigyen senki FELESLEGESEN magával a kínálatból, mert akkor a mezőny végének nem marad. Vigyázz! A túlzott szénhidrát bevitel gyomorfájást, hasmenést okozhat, és nem növeli a teljesítményt!

A futópálya végig a tóparton halad, kicsit hullámos, szinte sík. Északi irányban indulunk, a Fordítópont 3,5 km-re található, egy híd közepén. A belső fordítópont pedig a depo mellett, a célkapu előtt lesz. Három kört kell futni a 21,1 km teljesítéséhez. A futópályán „BALRA tarts!” van (mint Nagyatádon). A futópálya egy kerékpárút, ami a strandon halad keresztül illetve egy szőlőhegyi közút is a része. Figyelj a fürdőzőkre és a forgalomra! Körönként öt frissítő állomást (ÚJ! eddig négy volt) működtetünk. Így összesen 15-ször tudsz frissíteni a félmaratoni alatt. A felszereltség ugyanaz, mint a kerékpárnál, de a folyadékot pohárban kínáljuk. A poharakat a frissítőállomás 20 m-es körzetében szabad eldobni, ha lehet a szemétgyűjtőbe. Nagy meleg esetén, a futópálya kb. felénél párakapu alatt tudtok áthaladni (oda-vissza). A pohárban kihelyezett vízzel fürdeni tilos! A rajtcsomagban adott szivacsot vidd magaddal, ennek megnedvesítésére mosdóvizet helyezünk ki minden frissítőállomásra.

A célban mindenkinek átadjuk a verseny emlékérmét és finisher-es technikai pólóját.

A DEPO-ból való kipakoláskor, egy „határátkelőhelyen” a jogosultak megkapják a nagyatádi vízumot. A DEPO-t kipakolni akkor lehet, ha mindenki befejezte a kerékpározást.

Érdemes végig velünk maradni, mert támogatóink jóvoltából kb. 40 ajándékot sorsolunk ki a jelenlévő résztvevők között. Ezek az ajándékok a verseny különleges értékei, hiszen a kerékpáros útvonal települései is kedveskednek a résztvevőknek. Az ajándékok összértéke szokatlanul magas más rendezvényekhez képest!

Sorsolás: 17:00 órakor, utána egyből eredményhirdetés is lesz minden korosztályban, éremdíjazással (ÚJ! eddig nem volt) a Koronás Cukor jóvoltából. És egy fényképet is készítenénk a csapatról a végén a domboldalban!

A strandon jól felszerelt büfék működnek. Kerékpárszerviz rendelkezésre áll, továbbá kiállítókat is várunk a helyszínre.

Bízom abban, hogy felkészülésetek egyik legfontosabb állomása lesz ez az edzőverseny.
Várlak Benneteket Kaposváron!
Péter Attila