Technikai információk 2017 - Koronás Cukor eXtremeManQ30 Deseda

Versenyközpont (46.396562, 17.822165):
Kaposvár-Toponár, Deseda strand.

A parkoló terület a Kemping utcáról közelíthető meg. A régi (használaton kívüli) kempingben, szép rendben parkoljatok. A bejáratra felteszünk egy „eXtremeMan Parkoló” táblát. Elvileg másoknak tilos ide behajtani, de használják a látogató központhoz menők is. Szombaton a Deseda Látogató Központnál egy remek program lesz, ahová Ti is csatlakozhattok. A parkolóból közvetlenül elérhető a strandon lévő versenyközpont.

Rajtszám, chip és rajtcsomag átvétel.
2017. július 1. szombat 12 órától 13:30 óráig a Versenyközpontban.

Mindkét DEPO nyit 12:00-kor és zár 13:30-kor. Mindkét DEPO-ban rajtszámozott helyek vannak, a kerékpár DEPO mellett öltözők találhatók. A kerékpár DEPO-ba való belépés előtt lehetőségetek lesz a kulacsaitok megtöltésére forrásvízzel illetve a High5 termékeivel.
Technikai tájékoztató a hangosbemondó (ebben az esetben a verseny rendezője) által 13:00-kor.

Rajt: 14:00-kor a vízből,
a tó gátjának talpáról, ahová egymás mellé fel tud sorakozni az egész mezőny. A technikai tájékoztató után azonnal el kell indulni a rajthoz. A gátról lehet beereszkedni a vízbe. Vigyázz, kagylók élnek a vízben, óvatosan lépj le a tó fenekére!

Az úszópályán 3 bója lesz. Az első kettőt jobb kéz felől, az utolsót bal kéz felől kell elhagyni. Az úszópálya három egyenes szakaszból áll: 370 m – 50 m – 330 m. A mezőny mellett és végén egy-egy motoros mentőhajó halad. A vízből való kijövet egy pontonon keresztül történik (ÚJ! eddig lépcső volt), amire egyedül kell kimászni. A ponton a víz felszínétől mindössze kb. 15 cm-re emelkedik ki.

A kerékpáros pályán a jobbra tartás kötelező, bolyozni és a képzeletbeli felezővonalat átlépni tilos! Ne kockáztass! Légy körültekintő! A biztonságos haladás érdekében rendőrök, jelzőőrök és rendezők segítenek. Az ő utasításaikat kell követni. Az útvonal a forgalom elől zárva lesz, de leleményes horgász földutakon való közlekedését nem ismerjük! A 20 km két körből áll. A fordítópont a közúton lesz! Az első kör végén NEM KELL A KERÉKPÁRÚTRA behajtani! A második kör végén kell a kerékpárúton a depo-hoz visszajönni. A kerékpáros depo után választjuk szét a quadrathlonos mezőnyt és a triatlonos mezőnyt. Figyeld a jelet, amelyik a kajak depo-hoz vezet.

A kajakpálya két körös és 4 bójával jelöljük. Mindegyiket jobb kéz felől kell elhagyni! A táv teljesítése közben motorcsónak tud segíteni a bajba jutottaknak. A kajak depo-ban kb. 5,5x2 m-es helyet biztosítunk versenyzőnként. A kajakot a táv teljesítése után segítünk elvenni.

A futópálya végig a tóparti kerékpárúton halad. Északi irányba indulunk. Fordítópont 833 m-re. A futás 3 kör. A futópályán „BALRA tarts!” van. A futópálya a strandon halad keresztül. Figyelj a fürdőzőkre és a forgalomra! Minden körben tudsz frissíteni a cél előtti fordítóponton. A forrásvizet és a High5 italokat pohárban kínáljuk. A poharakat a frissítőállomás 20 m-es körzetében szabad eldobni, ha lehet a szemétgyűjtőbe. A pohárban kihelyezett vízzel fürdeni tilos! A sapkád, kendőd, arcod megnedvesítésére mosdóvizet helyezünk ki a frissítő állomásra.

A célban mindenkinek átadjuk a verseny ajándék technikai pólóját.

A kerékpáros DEPO-t kipakolni akkor lehet, ha mindenki befejezte a kerékpározást. A kajak DEPO-t pedig akkor, ha mindenki befejezte a kajakozást.

Eredményhirdetés a célba érkezések után, kb. 17:00 órakor. Az érem díjazáson kívül a Koronás Cukor ajándékai is átadásra kerülnek.

A strandon jól felszerelt büfék működnek. Kerékpárszerviz rendelkezésre áll, továbbá kiállítókat is várunk a helyszínre.
Bízom abban, hogy remek verseny lesz az első kaposvári Koronás Cukor eXtremeManQ30 rendezvényen.
Várlak Benneteket Kaposváron!
Péter Attila