Technikai információk 2017 - eXtremeMan25.75 Kaposvár

Versenyközpont (46.396562, 17.822165):
Kaposvár-Toponár, Deseda strand.

A parkoló terület a Kemping utcáról közelíthető meg. A régi (használaton kívüli) kempingben, szép rendben parkoljatok. A bejáratra felteszünk egy „eXtremeMan Parkoló” táblát. Elvileg másoknak tilos ide behajtani, de használják a látogató központhoz menők is. Szombaton a Deseda Látogató Központnál egy remek program lesz, ahová Ti is csatlakozhattok. Nézd meg a programot a "Triatlon Találkozó" dobozban. A parkolóból közvetlenül elérhető a strandon lévő versenyközpont.

Rajtszám, chip és rajtcsomag átvétel.
2017. július 1. szombat 12 órától 13:30 óráig a Versenyközpontban.

DEPO nyit 12:30-kor és zár 13:30-kor. A DEPO-ban rajtszámozott helyek vannak, a DEPO mellett öltözők találhatók. A DEPO-ba való belépés előtt lehetőségetek lesz a kulacsaitok megtöltésére forrásvízzel illetve a High5 termékeivel.

Technikai tájékoztató a hangosbemondó (ebben az esetben a verseny rendezője) által 13:30-kor.

Rajt: 14:05-kor a vízből,
a tó gátjának talpáról, ahová egymás mellé fel tud sorakozni az egész mezőny. A technikai tájékoztató után azonnal el kell indulni a rajthoz. A gátról lehet beereszkedni a vízbe. Vigyázz, kagylók élnek a vízben, óvatosan lépj le a tó fenekére!

Az úszópályán 3 bója lesz. Az első kettőt jobb kéz felől, az utolsót bal kéz felől kell elhagyni. Az úszópálya három egyenes szakaszból áll: 370 m – 50 m – 330 m. A mezőny mellett és végén egy-egy motoros mentőhajó halad. A vízből való kijövet egy pontonon keresztül történik (ÚJ! eddig lépcső volt), amire egyedül kell kimászni. A ponton a víz felszínétől mindössze kb. 15 cm-re emelkedik ki.

A kerékpáros pályán a jobbra tartás kötelező, a képzeletbeli felezővonalat átlépni tilos! Ne kockáztass! Légy körültekintő! A biztonságos haladás érdekében rendőrök, jelzőőrök és rendezők segítenek. Az ő utasításaikat kell követni. Az útvonal a forgalom elől zárva lesz, de leleményes horgász földutakon való közlekedését nem ismerjük! A 20 km két körből áll. A fordítópont a közúton lesz! Az első kör végén NEM KELL A KERÉKPÁRÚTRA behajtani! A második kör végén kell a kerékpárúton a depo-hoz visszajönni.

A futópálya végig a tóparti kerékpárúton halad. Északi irányba indulunk. Fordítópont 833 m-re. A futás 3 kör. A futópályán „BALRA tarts!” van. A futópálya a strandon halad keresztül. Figyelj a fürdőzőkre és a forgalomra! Minden körben tudsz frissíteni a cél előtti fordítóponton. A forrásvizet és a High5 italokat pohárban kínáljuk. A poharakat a frissítőállomás 20 m-es körzetében szabad eldobni, ha lehet a szemétgyűjtőbe. A pohárban kihelyezett vízzel fürdeni tilos! A sapkád, kendőd, arcod megnedvesítésére mosdóvizet helyezünk ki a frissítő állomásra.

A célban mindenkinek átadjuk a verseny ajándék technikai pólóját.

A DEPO-t kipakolni akkor lehet, ha mindenki befejezte a kerékpározást.

Eredményhirdetés a célba érkezések után, kb. 16:00 órakor. BM Triatlon OB, eXtremeMan25.75 (ÚJ! eddig még nem volt, most abszolút női-férfi).

A strandon jól felszerelt büfék működnek. Kerékpárszerviz rendelkezésre áll, továbbá kiállítókat is várunk a helyszínre.

Bízom abban, hogy remek verseny lesz a Belügyminisztérium Triatlon OB és az eXtremeMan25.75 rendezvényen.

Várlak Benneteket Kaposváron!
Péter Attila